Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Cap Cap, o ποντικός με τον γαλάζιο φιόγκο!

Μια φορά κι έναν καιρό γεννήθηκε ένα αγόρι αλλιώτικο από τα άλλα. Το αγόρι είχε έναν φανταστικό φίλο, έναν ποντικό που φορούσε γαλάζιο φιόγκο. Το όνομα του ποντικού ήταν Cap Cap, όπως ο ήχος της βροχής που πέφτει στις στέγες. Ο ποντικός μιλούσε στο αγόρι κι εκπροσωπούσε ότι εκείνο αγαπούσε: την μαγεία των Χριστουγέννων, των παραμυθιών και των ονείρων!

 Ο Cap Cap παρότρυνε το αγόρι να κρατήσει για πάντα ζωντανό το παιδί που κρύβει μέσα του. Και το αγόρι τον άκουσε! Είπαμε, ήταν αλλιώτικο από τα άλλα. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η φωνή του ποντικού με τον γαλάζιο φιόγκο δυνάμωνε και το αγόρι συνέχισε να την ακούει ώσπου μια μέρα αποφάσισε να δείξει τη μαγεία που μοιράζεται με τον φίλο του και στον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι σε μια πόλη μαγική, όπως η Αθήνα, άνοιξε ένα μαγαζί όπου όλοι όσοι αγαπάμε τον Χάρι Πότερ, την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, τον Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας αλλά και τα υπόλοιπα παραμύθια μπορούμε να πάρουμε κάτι από την μαγεία τους! 


Το σήμα του Cap Cap παραπέμπει σε Χόγκουαρτς!

Το μαγαζάκι λοιπόν αποτελείται από δύο επίπεδα. Το ισόγειο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον Χάρι Πότερ και θυμίζει τον κοιτώνα του Γκρίφιντορ και ένα πατάρι το οποίο μας ρίχνει στη λαγουδότρυπα και μας μεταφέρει στην Χώρα των Θαυμάτων. Τα αντικείμενα που το πλαισιώνουν είναι σκουπόξυλα, μαγικά ρολόγια και παραμυθένια αντικείμενα. 



Το Ξωτικό απολαμβάνει τη θέα από την Αστραπή!
Η Ιτιά που δέρνει, καραδοκεί!
Σημείο αναφοράς όλων, ο φανταστικός Cap Cap!
Η Αλίκη περιμένει τη λιχουδιά της!
Οι Νάνοι μετά από τη σκληρή δουλειά ετοιμάζονται για Cap Cap!



Η σκάλα που οδηγεί στη Χώρα των Θαυμάτων!
Η Αλίκη κυνηγάει το Λαγό!
Βιβλία στηρίζουν τα τραπέζια...
...και μαγικά ρολόγια σταματούν τον χρόνο!
Ο Cap Cap μας προσκαλεί!

Σε αυτό το υπέροχο μέρος λοιπόν, όλοι όσοι μεγαλώσαμε με τον Χάρι Πότερ μπορούμε επιτέλους να απολαύσουμε  βουτυρόμπιρα, υδρόμελο και ουίσκι της φωτιάς!!!! Βέβαια, υπάρχουν κι άλλα μαγικά φίλτρα να δοκιμάσουμε όπως η λεμονάδα της Χώρας των Θαυμάτων, το φίλτρο που σε μικραίνει, η σοκολάτα του Τσάρλι, η μπύρα των Ξωτικών, ο χυμός Καραμελόδεντρου, δάκρυα Δράκου και το τσάι που ήθελε να γίνει κέικ!

Δροσερή βουτυρόμπυρα!


Latte τσιχλόφουσκας παρέα με banana bread με σοκολάτα!

Αλλά οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ! Γλυκιές και αλμυρές νοστιμιές μας προκαλούν να τις δοκιμάσουμε και να γίνουμε και πάλι παιδιά! Λαχταριστά και πολύχρωμα cupcakes, mud pies, σοκολατόψωμα του Γουίλι Γουόνκα, γλυκές πίτσες του Τσάρλι αλλά και αλμυρές πίτες της Mrs Lovett κατασκευάζονται στο εργαστήρι των ξωτικών συνθέτοντας μια οπτική και γευστική πανδαισία!

Τα λόγια είναι περιττά...

... οι φίλοι του Χάρι μπορούν να συγκινηθούν με την ησυχία τους

Λατρεμένη Μέση Γη!
Τo βιβλίο που μπορούμε να φάμε κυριολεκτικά!

Η Γάτα Τσεσαϊρ εμφανίστηκε με χαμόγελο πονηρό ;)
Και κάτι από εξωτερικό! London calling!

Η Ζαχαρένια Πολιτεία
Γλυκές παιδικές αναμνήσεις! Μπόλεκ και Λόλεκ!
Red Riding Food! H Κοκκινοσκουφίτσα χάθηκε στο σοκολατένιο δάσος!
Mud pie με πραλίνα βουτύρου σε ρομαντικό πιατάκι!
Muffins με αγριοκέρασο και λευκή σοκολάτα, cupcake bueno και σοκολατένιο κέικ! Yummy!!
Πολύχρωμα cupcakes! Τo αγαπημένο μου έχει γεύση banoffe :)
Η μουσική που ακούγεται την ώρα που βρισκόμαστε στο μαγικό αυτό μέρος είναι φυσικά παραμυθένια (soundtracks του Χάρι Πότερ, του Χριστουγεννιάτικου Εφιάλτη του Burton κλπ.). Έχω πάει αρκετές φορές παρόλο που μένω μακριά! Πάντα έχει πολύ κόσμο όλων των ηλικιών κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι τελικά όλοι χρειαζόμαστε το παραμύθι κι έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε έστω και λίγο από την πεζή πραγματικότητα!

Το κείμενο που ενέπνευσε τον δημιουργό του Cap Cap να πραγματοποιήσει το όνειρο του, το είχε αναρτήσει ο ίδιος πριν λίγα χρόνια στο προσωπικό του blog και είναι αυτό εδώ! Αξίζει να το διαβάσετε! Άκουσα πρίν λίγους μήνες μία συνέντευξη του και είπε κάτι που πιστεύω πρέπει να σημειωθεί: "Είναι πολύ όμορφα τα όνειρα. Από τότε που ξεκίνησα να βλέπω τα όνειρα μου με τα μάτια ανοιχτά, άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα..."

Ο Cap Cap βρίσκεται στην οδό Πανόρμου 26, πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό Αιγάλεω!

Μερικές φωτογραφίες είναι από προσωπικό αρχείο και οι υπόλοιπες προέρχονται από τη σελίδα του Cap Cap στο facebook.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου